vrijdag 11 september 2015

Door de bergen naar Beppu aan zee
We rijden vanuit Aso door een nationaal park met 5 vulkanen, waarvan alleen de Nakadake vulkaan nog actief is. Zelfs zo actief dat we niet bij de krater konden komen en ook niet een stukje erheen mochten lopen. Regelmatig eist deze vulkaan nog slachtoffers.

Vervolgens gingen we naar Kurokawa-Onsen, een afgelegen spadorp aan een kleine rivier, waaraan een groot aantal roykans met bad (onsen) ligt. Overal zie je de dampen uit de grond komen. Je kunt ook in het openbaar met je voeten in een  heet voetenbad zitten: even tien minuutjes en dan verder me je dag....
In een dik uur bekeken we het dorp, echt Japans met weinig of geen uitleg in het Engels, zoals gebruikelijk in dit gedeelte van Japan.

Op weg naar de kust stopten we bij een enorme uitdragerij  van (antieke) rommel van kleine kopjes tot enorme vazen, verroeste strijkijzers en prehistorische telefoons. Alles staat altijd buiten en  de helft is overwoekerd met planten en onkruid. Een belevenis voor de verzamelaar, maar niet handig voor reizigers met beperkte bagage.

In Beppu bezochten we de "hellen"van de  Kannawa-onsen met veel bronnen, zoals o.a. de blauwe, de rode en een grote spuitende.
Beppu zelf heeft 3000 bronnen die dagelijks 100 miljoen liter water spuiten van 100 graden Celsius.Beppu is een grote stad aan het water (een binnenzee tussen de  twee grote eilanden) en veel verkeer.
In de avond aten we in een smal straatje in een typisch Japanse bar, waar je in een halve cirkel aan de bar zit en aanwijst wat je geroosterd wilt hebben. Als je vis  wilt moet je het duidelijk zien te maken door met je handen zwembewegingen te maken en als je kip wilt kun je het beste kakelen.
Een paar straten verder waan je je weer bijna in Zwollywood als je langs een drukke weg de Starbucks bezoekt voor (eindelijk!) een keer echte koffie.
Het slapen in de roykan (ons hotel) is weer op matjes op de grond met deze keer geen kast voor Dick. Misschien biedt de lage tafel nog soelaas?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten