vrijdag 18 september 2015

Tempeldag in Kyoto

On half negen vertrokken we voor een bezoek aan de belangrijkste boeddhistische tempels in Kyoto.
Omdat ik het me aan het einde van deze zeer vermoeiende dag niet meer zo goed kan herinneren en Dick een oogje toe doet, komt hier de opsomming van wat is blijven hangen:

  1. De Kinkakuji tempel (Golden Pavilion) .
    Een kwartier voor de opening staat er al een dikke rij gegadigden om de tempel te bezoeken. Een keer binnen is het schuifelen, maar wel de moeite waard. Bij een tweede ronde was het iets rustiger. De tempel behoort tot het Zen boeddhisme, maar daar is vandaag niet veel van te merken.  2. De Rioanji tempel is beroemd vanwege de 15 rotsblokken die in een grote vijver liggen. Als je net zolang mediteert tot je ze alle 15 ziet ben je goed "zen" bezig, maar dat lukt bijna niemand. Vandaar misschien dat het hier niet zo heel erg druk was.
  3. Hierna gingen we naar de tempel met de Fushimi Ianari Shrine. Er waren hoge trappen door heel veel oranje bogen en stalletjes waar je kimono's en aanverwante zaken kon aanschaffen.
    Er liepen ook als geisha verklede dames, die graag op de foto wilden!  4. Als laatste en als meest indrukwekkende was de Sanjusangendo tempel met 1000 buddhabeelden, die niet gefotografeerd mochten worden. Alle beelden waren van de boeddhistische godin van genade: Kannon.


Hierna vonden we met de bus onze weg naar het hotel; altijd een ervaring als je met moeite weet te achterhalen wat de juiste bus en de richting is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten