zaterdag 19 september 2015

Vermaak je zelf!

Onze laatste hele dag in Kyoto wordt besteed aan de stad verkennen en dan zonder onze gids Ben Steenkist.
Voor 10 uur moet je koffer afgegeven zijn ivm met separaat transport naar Tokio.
De reizigers gaan maandagmorgen (dus zonder koffer!) met de Shingkansen hoge snelheidstrein.

Er vormen zich vandaag kleine groepjes binnen de 18 reizigers en een ieder gaat zijns weegs.
Dick en ik wilden eerst gaan fietsen naar een paar interessante dingen in de stad, maar gezien het drukke verkeer, het links rijden en de grote afstanden, zien we hiervan af.

Welke bus nemen we?

We kopen een dagkaart voor de bus en gewapend met een plattegrond van de vele buslijnen,  een fles water en een zak koekjes gaan we op stap, het avontuur tegemoet.
Onze eerste stop is het Nijo kasteel, met een prachtige grote tuin er omheen. Het stamt uit de Edo periode (1600-1868) en heeft in heel veel kamers mooie wandschilderingen die niet op de foto mogen. Hoewel het zondag is en ook nog heerlijk weer, is het niet zo heel erg druk vanmorgen! 

Hierna pakten we twee bussen om naar de Eikando zen tempel te gaan, helemaal aan een uiteinde van de stad. Hier speelt de legende van de Amida Boeddha, die achterom keek  en de mensen liet volgen. Hij zal ons allemaal het paradijs binnen laten gaan... goed vooruitzicht op deze mooie zondagmorgen. 
De tempel lag een beetje tegen een berghelling aan en had na een kleine klim ook een pagode met geweldig uitzicht over de stad. Binnenin weer mooi wand- en plafondschilderingen en ruimtes met beelden, waar je ook mensen zag bidden en ook gezellig kletsen.

Pagode in herfstkleuren


Vanaf deze tempel liepen we het Filosofenpad van ca. 2 km langs een kleine rivier naar een volgende tempel, die we niet meer bezochten. 
We namen 2 bussen richting station, waar we nog het magnifieke stationsgebouw beter wilden bekijken. Ongelooflijk, wat een mooi levendig station, met veel open ruimtes en mooie vormgeving van overkappingen en kantoorgebouwen. Onderaan de brede trappen werd een concert gegeven. 
We hebben er uitgebreid rondgekeken, lekker gegeten en gedronken en kwamen via wat omzwervingen met de bus toch tegen 21 uur weer terug in ons hotel. 
Mooie dag zo met zijn tweetjes..... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten