dinsdag 15 september 2015

Op de fiets

Route van 15 sept. 2015:Vandaag gaan we met de trein naar Soja (ongeveer 20 min.) en huren daar bij het station een fiets.
De lange medereizigers zetten de zadelpen maximaal omhoog, andere moeten nog banden oppompen en remmen controleren.

We fietsen door de Kibi-vlakte, door rijstvelden en langs oude huisjes en boerderijen... afwisselend en totaal anders dan de grote stad. Het is warm weer, maar net uit te houden als je een beetje lekker doorfietst.
Af en toe wordt er gestopt, zoals bij een tempel waar op het veld ervoor een kleuteropvang wordt verzorgd door vrijwilligers, allemaal in uniform en schattig om te zien. Rondom een mooie tuin met vissen, schildpadden en veel bomen en bloemen.
Het hoogtepunt van de morgen is de Pagode tempel Bitchukokubun-ji, met een pagode-toren van 5 verdiepingen en 34 m hoog. Prachtig gelegen op een heuveltje met mooie geschoren bomen.

Hierna fietsten we naar een tuin met een bijna "zen"-gedeelte, waar aan het einde een highschool aan het oefenen was in het boogschieten. Ook de meisjes deden mee. Erg leuk om met de leerlingen (15-18 jaar jong) te praten over de opleiding en vooral hun wensen voor de toekomst. Van de tuin hebben we verder niet veel gezien.

Na het inleveren van de fietsen gingen we met de trein naar Okayama en verder met de tram naar de prachtige Korakuen Garden, waar we op een bankje in de schaduw de op het station gekochte (meest zoete) broodjes opaten. Prachtige weidse tuinen met veel water en ook hoge ranke bamboestammen. Je kunt wel zien  dat de herfst in aantocht is, want er bloeit niet veel meer. Voor de wereldberoemde kersenbloesem moet we in maart terugkomen.


Sommige leden van onze groep hebben broeken, shirts en jacks van bamboe... alles online te koop. Idee voor als we weer thuis zijn :-)