dinsdag 22 september 2015

Tokio verkennen, maar nu ├ęcht!

Om 9 uur sharp verlaten we het hotel te voet en gaan naar de Metro die ons brengt naar Asakusa, waar je naast een grote zendmast (Skytree) het mooie gebouw van de bierbrouwer ziet, in de volksmond  "De drol" genaamd:
Dak van het gebouw is het schuim en "de drol" is een vlok bier.
Hierna gingen we naar een boeddhistische tempel met grote ballonnen bij de toegangsgpoort en heeeeeeel veel mensen, die vandaag een vrije dag hebben.
Je schuifelt voetje voor voetje richting heiligdom, maar te zien is er niet veel. ..behalve een huwelijk in stijl en absurde hondjes:


Vervolgens naar de wijk Sjinjuku (een van de 23 wijken van Tokio!), het bestuurscentrum van Tokio. Hier staan mooie gebouwen, die bij elkaar passen, iets wat je niet zo vaak ziet in deze miljoenenstad. Met de lift naar de 45ste verdieping en je had een prachtig uitzicht over de stad.Bij helder weer zie je Mount Figi liggen, altijd met sneeuw bedekt, maar vandaag dus even niet.

Vervolgens naar de yuppen-wijk Shibuya, waar het op deze feestdag onvoorstelbaar druk en lawaaiig was. Er is daar een heel bijzonder kruispunt Shibuya Crossing om diagonaal en recht massaal over te steken:

Op dit kruispunt vroeg een van onze medereizigers zijn vriendin ten huwelijk!