woensdag 23 september 2015

Laatste dag goed besteed

Vandaag onze laatste hele dag van de reis, vrij te besteden, dus... gaan we naar het National Museum van Tokio, gelegen in een groot park, eigenlijk op loopafstand van ons hotel.
Het is nog steeds mooi weer, wel warm als je in de volle zon moet lopen.
We gaan te voet en voor ons loopt een dame, gewoon op weg naar werk of een bezoekje:

Dick gaat in het museum helemaal los!
Na dik 2.30 uur verlaten we het eerste van de 5 gebouwen, om morgenochtend in iets minder tijd nog een ander gebouw te bekijken.
Wat we vandaag zagen was oude boeddhistische kunst uit Aziƫ en aanverwante zaken. Het leuke is dat je op den duur toch dingen gaat herkennen. In het museum is het lekker koel en super rustig met overal bankjes waar je even kunt zitten.
Kleine poppetjes, ooit ergens opgegraven

Om 13 uur namen we via de Metro een "rivercruiser" een toeristenboot die je een heel stuk van de Sumidagawa river laat zien en ons afzette  bij hele mooie tuinen: de Hamarikyu Garden.
Ook hier weer kleine eilandjes en mooi geschoren bomen, kleine houten gebouwtjes en een echt "teahouse". Echt een groene oase tussen de hoge gebouwen, kantoor- en wooneenheden, met daarvoor langs ook nog vier- of zesbaans wegen.

Na het park stortten we ons weer de stad in en zochten de Metro naar een architectonisch interessant gebouw vlakbij het grote station van Tokio:

Weer veel glas en staal, alles in het geheel van een kubus, heel modern en mooi om te zien en in rond te lopen. En gelukkig ook heerlijke koffie!

Hierna met de Metro dwars door de stad terug naar ons hotel om de laatste avond gezellig door te brengen.