maandag 14 september 2015

Bruggen bouwen

Vandaag verlaten we het eiland Kiushu en gaan we naar Honshu,  het grootste van de vier grote Eilanden van Japan.


De route loopt over de Nishi Sito Expressway van 59,4 km lang, die de twee grote eilanden met 8 bruggen over zeven kleinere eilanden verbindt.
Deze weg is in 1999 na 25 jaar voltooid en heeft de regio een enorme boost gegeven.
Je hebt onderweg spectaculaire uitzichten.Eenmaal op het grote eiland Honshu bezoeken we in Onomichi de mooie Shingon boeddhistische tempel Senko-Ji, waar het heel rustig is:

We zien ook hier weer veel kleine Boeddha beeldjes, met rode muts en/of slabber of schortje. Men noemt dit beeldje een Jizo, beschermheilige van de zielen van ongeboren kinderen, zoals geaborteerde foetussen. De moeders verzorgen een Jizo en verzorgen zo hun geaborteerde of doodgeboren kind. Overigens is Jizo zo'n typische mengvorm van boeddhisme en shinto (natuurgodsdienst Japan).


Onderweg naar het hotel in Kurashiki was er nog een stop in het vissersplaatsje  Tomo-no-Ura aan de Japanse binnenzee, waar ook een aantal hoog gelegen tempels te bewonderen was.


De stad Kurashiki is groot en ons hotel ligt boven op een winkelgalerij, onze kamer op de 11e verdieping.
Niet zo heel restaurants, maar wel een supermarkt, waar we twee appels kochten: prijs bijna 1,5 euro per stuk. Ze zien er dan ook zo uit:

Een andere belevenis is het toilet, met een verwarmde bril en een soort afstandsbediening voor het spuiten van je edele delen. Zodra je als vrouw op de bril gaat zitten begint het doortrekken automatisch. Ik dacht eerst dat het ding stuk was, maar het schijnt zo te zijn dat je dat een ander je hoort plassen en dus wordt er alvast doorgetrokken :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten