zondag 13 september 2015

Zondags uitje

Vanuit de kamer van ons hotel zien we in de verte de kantelen van het kasteel van Matsuyama, gebouwd van 1602 - 1628.
Het ligt hoog boven de stad en de zondagse Japanner laat zich in een eenpersoons stoeltjeslift of een echt kabelbaantje naar boven brengen. Een beetje NL toerist gaat te voet.
Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad (bijna 1 miljoen inwoners).


Omdat het vandaag zondag is hebben Dick en ik ons passend gekleed en in het kasteel laten vereeuwigen:

Met de tram gaan we naar Dogo Onsen, een beroemd badhuis, waar je goedkoop kunt baden en waar ook een speciaal bad is gemaakt voor de keizer, áls hij een keer zou komen.
Het is er een gaan en komen van mensen, ook toeristen, die simpelweg een kluisje pakken voor hun spulletjes en een lekker zondags badje nemen.


Op het plein voor het badhuis en bij de tramhalte vond een folkloristisch spel plaats: twee groepen stoere kerels probeerden elkaar met veel geschreeuw van een op balken gedragen groot kussen te duwen.... 

Na de lunch (voor ons koffie met koek en een leuke moeder die Engels sprak en veel vertelde over werkende vrouwen en kinderen etc.) was het tijd voor de boeddhistische tempel Ishite-ji.
De naam (steenhand) is afkomstig van de legende dat een rijke man een bedelaar stenen gaf ipv geld  en dat de bedelnap van de monnik in 8 stukken brak. De rijke man (Ebo Saburo .. zie plaatje hieronder) werd toen gestraft met de dood van zijn 8 dochters. 
Hij kreeg spijt en ging excuus aanbieden, waarna hij weer een dochter kreeg die een kind baarde met een steen in zijn handje. 
Het is een mooie tempel, nr. 51 van een pelgrimsroute op het eiland Shikuko.Groot beeld op heuvel boven tempel
Geen opmerkingen:

Een reactie posten