maandag 21 september 2015

Snel naar Tokio

Om iets voor 8 uur verzamelden we ons om per metro naar het station van Kyoto te gaan om vanaf daar met de hoge snelheidstrein de Shinkansen naar Tokio te reizen.
De Shinkansen staat internationaal bekend om de stiptheid waarmee de dienstregeling wordt uitgevoerd. De vertraging per jaar wordt gemeten in seconden. Tijdens een aardbeving op 23 oktober 2004 is een Shinkansentrein ontspoord, wat de eerste ontsporing was in de veertigjarige geschiedenis.
Er gaan tientallen van deze treinen per dag en de snelheid ligt tussen de 250 en 300 km per uur.
Je zit er heel comfortabel in, met meer beenruimte dan bij ons en veel meer dan in een vliegtuig. Je hebt niet het idee dat hij zo hard rijdt en ook in het gangpad kun je bij hoge snelheid rustig lopen.
Al met al een leuke ervaring om zo snel 500 km te overbruggen.
Aangekomen in Tokio konden we nog niet in ons hotel terecht, maar gingen we met de gids de stad in.
Ons hotel ligt in het noordwesten van deze enorme stad (ca. 30 miljoen inwoners = 2 keer zoveel als in NL). We zitten in de wijk Ueno en gingen daar vanmiddag op stap.
Heel veel hoge gebouwen en nog meer mensen..... je kunt letterlijk over de hoofden lopen.
Overal winkels met muziek en reclames... als toppunt een seksshop met 7 verdiepingen:

De kamer in ons hotel is zo klein dat we de beide koffers niet tegelijk open kunnen hebben en de tv gebruiken om een kofferdeksel een beetje open te kunnen zetten. Reden te over om er niet teveel te zijn en dus aten we in een Koreaans mini restaurantje in een soort kelder, waar het prima toeven was.
Bij het afscheid noemden we de waardin "mama" en zetten ze de overgeschoten halve fles Koreaanse sake in de ijskast tot woensdag. 
HET gerecht daar is enorme speklappen zelf bakken op een gasbrandertje en dat dan gevouwen in een groot groen blad met wat pepertjes en saus opeten. 
Minimaal 250 gram speklap p.p. 
Wij aten iets anders van de beperkte kaart... hete heel pittige soep met van alles er in en dan soppen maar met groeten, rijst en hier en daar een garnaal. Overheerlijk en vooral heel gezellig. 
Daarbij bier of sake en je hebt een leuke avond... woensdag dv dus weer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten